E BAŠ SU MILJENICI SREĆE: Danas imaju milione a nekada su živjeli na ivici siromaštva

Show
E BAŠ SU MILJENICI SREĆE: Danas imaju milione a nekada su živjeli na ivici siromaštva
.

Iako se čini da su rođeni već kao bogati i slavni, mnogi svjetski celebrity i nisu bili te sreće da odrastaju sa zlatnom kašikom u rukama. Naprotiv, neki su jedva preživljavali ili živjeli na ivici siromaštva.

Halle Berry, Jennifer Lopez, Ed Sheeran... samo su neki od slavnih osoba koje danas imaju milione na računu, nekretnine po cijelom svijetu, ali i prestižne nagrade na policama svojih domova. No nekada davno niko im nije predviđao takav uspjeh. Dapače, neki od njih živjeli su u skloništima za beskućnike ili u automobilima, bez krova nad glavom.

2

Glumac Chris Hemsworth otkrio je za Variety da je nakon što je odustao od srednje škole živio jako teško. Naprotiv, jedva da je imao za hranu, a kako bi zaradio novac za svoju porodicu, počeo je glumiti.

'Najveći razlog zašto sam počeo glumiti bio je taj što sam volio film i televiziju, no u glumu me vuklo i to što nisam imao novca. Svim sam se silama trudio da uspijem kako bih jednog dana mogao platiti sva dugovanja i otplatiti kuću.

Zbog svega toga bio je pod golemim pritiskom zbog kojeg je propustio neke od velikih uloga, no i to se na kraju pokazalo dobrim odabirom jer je trenutno na vrhuncu karijere.

'U to vrijeme bio sam poprilično nervozan, nisam imao novca, no danas znam - da sam prihvatio te neke druge uloge, nikada ne bih bio u prilici glumiti Thora.'

noticia-184138-jennifer-lopez-instagram-redes-sociales

Prije negoli je postala svjetska megazvijezda Jennifer Lopez bila je sasvim obična plesačica koja je radila sve i svašta samo kako bi preživjela.

'Nisam željela ići na fakultet, željela sam plesati sve vrijeme. Nisam imala gdje živjeti pa sam spavala na kauču u plesnom studiju. Nekoliko mjeseci kasnije dobila sam angažman u Evropi, a kad sam se vratila, postala sam Fly Girl i preselila u Los Angeles. Sve se odvilo u godinu dana.'

3

Uloga Robba Starka u 'Igri prijestolja' za njega je bilo iskustvo koje je u konačnici ovom škotskom glumcu promijenilo život. Sve do tada preživljavao je s dolar-dva dnevno, a onda je izabran za ulogu života.

'Imao sam dvije opcije - mogao sam kupiti jedan obrok ili novine i čašu piva. Naravno, u većini slučajeva birao sam ovo drugo. Onda mi je stigao poziv koji mi je promijenio sve, osobito jer sam trebao platiti najam za stan. Zatražio sam agenta da mi dio plate unaprijed kako bih se mogao snaći.'

Da mu se uspjeh nije dogodio, i sam priznaje kako bi se vjerovatno vratio kod svojih roditelja.

halle-berry10

Davno prije negoli je postala slavna oskarovka, Halle Berry neko je vrijeme spavala u skloništu za beskućnike u New Yorku. Upravo taj period, kako je rekla, napravio je od nje ženu kakva je danas.

Kada se tek doselila u New York, novac je zarađivala radeći kao manekenka, no to je potrajalo tek tri mjeseca.

'Nazvala sam majku i zamolila je da mi pošalje nešto novca, no ona je to odbila. Zbog toga nismo razgovarale godinu dana i bila sam bijesna jer mi nije željela pomoći', otkrila je Halle Berry, a potom i dodala kako je danas majci zahvalna na njezinoj ljubavi.

'To je vjerovatno jedna od najboljih stvari koje je učinila za mene. Rekla mi je: 'Ako želiš živjeti tamo, onda se moraš sama potruditi.' I ja sam se potrudila. Odustajanje nije bila opcija.'

matt-leblanc-9013a9c7-4317-4e14-9735-bd595968aa7c

U omiljenoj seriji 'Prijatelji' imao je ulogu legendarnog Joeyja Tribbianija, a prije negoli mu je ponuđena 1994. godine, Matt LeBlanc bio je na rubu egzistencije.

O svemu tome progovorio je tek 2019. godine gostujući kod Conana O'Briena. 'Dođu ta vremena kada pomislite: 'Ok, imam nešto novca na računu, možda izdržim do novog posla.' U tom trenutku mislim da je račun došao do brojke od nekih 11 dolara. Znao sam da ako se nešto ne promijeni bit ću gladan.'

Na sreću po njega, promijenilo se i dobio je ulogu koja mu je promijenila život.

charlize-theron

Jedna od najljepših glumica svijeta, Charlize Theron, stigla je u Hollywood sa samo 18 godina, držeći u rukama tek kofer s ličnim stvarima. No, upravo joj je to promijenilo život.

Naime, Charlize se posvađala s radnikom banke koji joj nije htio unovčiti ček, bez kojeg te noći ne bi imala gdje prespavati.

'Molila sam ga, objašnjavajući da neću imati gdje spavati. Neki gospodin nam je prišao i pokušao pomoći. Morala sam ispuniti hrpu papira i otvoriti račun, a onda su mi isplatili ček.'

Kako je otkrila, dotični gospodin bio je lovac na talente koji se toliko oduševio ovom ljepoticom da joj je pomogao da krene na sate glume i dobije svoju prvu ulogu samo nekoliko mjeseci kasnije.

Ne propustite