SAN SVAKE ŽENE: Kilogrami se TOPE 8 PUTA BRŽE , ne trebate ni PRSTOM da maknete! Za sve je "KRIV" OVAJ MENTALNI TRIK!

Objavljeno:19.09.2019 - 17:24
A A A Times Arial

Nedavna studija dokazala je ono u šta su naučnici bili ubjeđeni - mentalni trik pomaže da mršavite i do osam puta brže!

Takozvane mentalne slike takođe obezbeđuju da skinete i do 5 centimetara obima više u odnosu  na ljude koji se njima ne služe.

Tehnika mentalnih slika korišćena je kako bi pojačala motivaciju za mršavljenje kod ljudi. Dr Linda Solbrig, vođa studije, objasnila je osnove ove jednostavne metode:

kilogrami

"Počeli smo vježbom sa limunom. Rekli smo ljudima da zamisle da vide limun, da ga dodiruju, cede, ispijaju njegov sok, a zatim da im kap soka slučajno prsne u oko, a sve to da bismo naglasili koliko su emocionalne i tesno zamišljene slike povezane sa fizičkim osjećanjima. Na taj način ih ohrabrujemo i da zamisle i prigrle svoje ciljeve.

Ne treba samo da zamišljate koliko bi bilo dobro kada biste izgubili težinu, već i šta bi vam to donijelo, šta biste bili u stanju da radite sa smanjenom kilažom, a do sada niste mogli. Kako bi to izgledalo? Zvučalo? Mirisalo? Koristite sva svoja čula", kaže dr Solbrig.

U studiji je učestvovala 141 osoba. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe - jedna je koristila tehniku motivacionog intervjua, dok je druga koristila mentalne slike.

Nakon šest mjeseci, učesnici studije koji su koristili mentalne slike izgubili su više od 4 kilograma, dok su osobe koje su se služile motivacionim intervjuima izgubile svega 680 grama.

kilogrami

Studija je produžena na još 6 mjeseci, pa su rezultati nakon ukupno godinu dana sledeći: motivacione slike obezbedile su grupi skidanje 5,9 kilograma, dok se druga grupa do kraja zadržala na 680 grama!

"Mnogi će se složiti da je za gubitak kilograma važno da jedete manje i vježbate više, ali u mnogim slučajevima ljudi jednostavno nisu dovoljno motivisani da redovno prate te savjete, koliko god se i sami slagali s njima.

Tu nastupa "trik" sa mentalnim slikama - one su ključ da nekog ohrabrite i motivišete na duži period", objašnjava dr Solbrig.

Novi.ba/Glossy/Profimedia

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!