UNIŠTAVA ĆELIJE RAKA - Evo KAKO da koristite ARONIJU u borbi protiv infekcija i raznih OBOLJENJA! Najbolji RECEPT ikada!

Zdrav život
UNIŠTAVA ĆELIJE RAKA - Evo KAKO da koristite ARONIJU u borbi protiv infekcija i raznih OBOLJENJA! Najbolji RECEPT ikada!
.

Aronija je višegodišnja listopadna voćna vrsta poreklom iz Severne Amerike, raste u obliku žbuna koji može da dostigne visinu od 1,5 do 2,5 m. Listovi su tamnozelene boje i valjkastog oblika, cvetovi su bele do svetlo roze boje, a plodovi su tamnoplave bobice, okruglastog ili spljoštenog oblika.

Aronija je veoma zdrava bobica, najčešće se koristi u sušenom obliku ili kao sok. Aronija je čuvena širom sveta, stekla je ogromnu popularnost i sve se više uzgaja upravo u lekovite svrhe.

aronija3

Lekovitost potiče još od prisustva brojnih minerala I vitamina. Aronija je bogata vitaminima C, A, E, B2, B6, B9 i vrlo redak vitamin P. Od minerala sadrži kalcijum, kalijum, gvozdje, molibden, mangan, fosfor i jod. Pored toga, aronija sadrži i redak voćni šećer sorbitol. Ova zdrava bobica u svojim plodovima sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa. Zbog toga je korisna preventiva protiv malignih oboljenja, efikasno pročišćava organizam od štetnih materija pa i teških metala.  

Sve sastojke koje je aronija stvorila da bi sebe sačuvala od insekata, gljivica, bakterija i virusa, a koji se jednom rečju nazivaju fitoncidi ili biljni antibiotici, čovek unosi u svoj organizam i koristi blagodeti prirode.

aronija

Aronija pomaže kod jačanja imunog sistema te je dobra hrana ili lek za decu i sportiste. Usporava procese starenja i ima antiseptičko dejstvo. Ovakvim sastavom aronija predstavlja hranu i lek koji umanjuje rizik od pojave mnogih bolesti, kao što su karcinom debelog creva, neaktivna jetra, kardiovaskularne bolesti, hronična zapaljenja, gastro problemi. Moguće je da antioksidanti pomažu u lečenju svih hroničnih bolesti, kao što su kanceri, srčana oboljenja.

aronija3

Postoji mnogo načina da se iskoriste plodovi aronije. Može da se koristi za pravljnje džema, soka, slatko, voćne salate ili vino.

S obzirom da su bogati raznim vitaminima I mineralima, treba ih uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

aronija4

Napravite sami sirup od ARONIJE

Sve što vam je potrebno je:

2 kg bobica aronije

800g šećera

litar vode

1 sveže isceđen limun.

aronija2

Priprema:

Šećer i vodu sipajte u jednu šerpu I stavite na ringlu dok ne provri uz postepeno mešanje. Kada voda provri, dodajte 2 kg svežih bobica aronije. Mešajte konstantno sve dok smesa ne počne da kuva. Dok mešate sirup, pritiskajte bobice da bi se iz njih oslobodilo što više soka. Onda kada dostigne tačku ključanja, potrebno je da držite još par minuta šerpu na ringli. Nakon toga sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Novi.ba/Pink

Ne propustite