SVE JE VEĆ ISPLANIRANO

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Pogledajte šta će se desiti KADA KRALJICA UMRE!

Objavljeno:17.09.2019 - 12:46
A A A Times Arial

Kraljica Elizabeta II je vladar s najdužim stažom na svijetu i teško je zamisliti da netko drugi zauzme njezino mjesto. Ona predstavlja stabilnost i red. No, kraljica je već u godinama i neizbježno je da će se to dogoditi. Planovi za tu, tužnu, priliku već su osmišljeni.

1. Princ Charles

k1

Prijestolje ne može biti prazno. Čim se potvrdi smrt kraljice Elizabete, Charles će postati novi engleski vladar. Kralj Charles će se obratiti narodu uvečer odmah nakon smrti svoje majke. Unatoč okolnostima koje su je dovele u obitelj, pod trenutnim zakonom njegova supruga, Camilla Parker-Bowles, postat će kraljica Camilla.

2. Operacija London Bridge

k2

Kada se vijest objavi,  kod "London Bridge is down" će pokrenuti jedan od najzahtjevnijih i detaljnijih planova sahrane. Sve je već isplanirano. Ništa se ne predaje slučaju.

3. Informiranje svijeta

k3

Kraljica privatna tajnica bit će prva koja će saznati. Tada le prenijeti vijest premijeru, bez obzira na vrijeme. Nakon toga, vijest će putovati do 51 države Commonwealtha izvan Velike Britanije gdje je Kraljica državnica ili simbolička figura. Na vratima Buckinghamske palače bit će prikazana crnobojna obavijest. Istodobno, vijest će biti objavljena svjetskim medijima.

4. Parlament

k4

Oba doma parlamenta okupit će se u roku od nekoliko sati od njezine smrti kako bi se zakleli na odanost svom novom vladaru.

5. Novi novac

k5

Kraljevsko ime, inicijali i slike zamijenit će one kralja Charlesa. Nove novčanice, kovanice i markice bit će u Velikoj Britaniji i zemljama Commonwealtha, ali to se neće dogoditi preko noći, postupno će se zamijeniti  tokom nekoliko godina.

6. Princ William

k6

Princ William postat će prvi u redu za kralja i najvjerovatnije će preuzeti titulu Prince of Wales. Njegova supruga, Kate Middleton, postat će princeza od Walesa,  kao što je nekad bila Williamova majka, Diana Spencer.

7. Oproštaj javnosti

k7

Javnost će moći odati poštovanje kraljici posljednji put. Lijes će biti izložen  23 sata, a nakon toga, će kraljevsko tijelo će biti prevezeno u Westminster Abbey.

8. Sve će stati u UK

k8

Radi smrti kraljice će se obilježiti 12 dana žalosti. Zastave će biti spuštene na pola  koplja širom zemlje. Komične emisije na većini tv programa bit će otkazane, a kraljevski parkovi zabranit će sve igre. Londonska burza će se zatvoriti, što bi go dospodarstvo moglo koštati milijarde. Dan sprovoda bit će nacionalni praznik u Velikoj Britaniji i nekim zemljama Commonwealtha.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia