Islamska država prijeti napadima na Francusku

Svijet
Islamska država prijeti napadima na Francusku
U novom profesionalnom videu koji je napravljen od PR i medijskog odjela Islamske države, Al Hayat Media Center, pripadnici Islamske države se obraćaju sa novim prijetnjama terorizmom na francuskom tlu.

U novom profesionalnom videu koji je napravljen od PR i medijskog odjela Islamske države, Al Hayat Media Center, pripadnici Islamske države se obraćaju s novim prijetnjama terorizmom na francuskom tlu.

"Šta čekate", kaže jedan od njih, koji koristi ime Abu Osama al-Faransi," francuski muslimani" prozivajući one koji se nisu pridružili terorističkim grupama. Također je snimljeno kako francuski državljanin pripadnik Islamske države pali svoj francuski pasoš.

"Sveti ratnici širom svijeta neće oklijevati, već će iskoristiti svaku priliku za rezanje glava vama", kaže Abu Maryam Al-Faransi, koji se također pojavljuje na snimku.

Oni na snimku prijete svim neprijateljima islama - posebno u Francuskoj. Još jedan od terorista traži od svojih saveznika da izvrše napade "unutar francuskih granica."

"Terorizirajte ih, neka ih strah drži budne noću", kaže ratnik Islamske države, imenovan kao Abu Salman.

"Mi već imamo devet borbenih aviona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sada ćemo poslati šest novih letova u Jordan te ojačati naš doprinos", rekao je jučer ministar odbrane Jean-Yves Le drian u francuskom parlamentu.

Vjeruje se da je ovaj snimak reakcija na povećano učešće franscuskih borbenih aviona u ratu protiv pripadnika Islamske države.

Ne propustite