RODITELJI OGORČENI, OVO JE NEČUVENO: Učiteljica tjera našu djecu da KLEČE I ČISTE JOJ CIPELE

Region
RODITELJI OGORČENI, OVO JE NEČUVENO: Učiteljica tjera našu djecu da KLEČE I ČISTE JOJ CIPELE
.

Učiteljica u Osnovnoj školi u Kninu, prema navodima roditelja, vrijeđala je i ponižavala učenike, a čak su joj morali i čistiti cipele.

skola
Morali su pisati izljeve ljubavi prema njoj što djeca nisu htjela, nego im je ona rekla da pišu. Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namjerno i ona ih pošalje po spužvu da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno – kazala je za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama. Slučaj je prijavljen Ministarstvu nauke i obrazovanja, a učiteljica je otišla na bolovanje.

skola-klupe334
 
Dijete zamrzilo školu

Ministarstvo je, javlja RTL, zatražilo žurno očitovanje škole, a školska direktorica je zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje stručan pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja.

U međuvremenu, roditelji djece koja pohađaju kninsku školu iščekuju rješenje.

-Najgori mi je bio prvi dan škole, nisam znala ko će ga dočekati, hoće li biti neka zamjenska učiteljica, neka koja je već predavala ili će biti neka peta jer četiri učiteljice su se već u prvom razredu promijenile – kazala je Tamara Tomić.

skola1

Njeno je dijete, kaže, zbog ovoga zamrzilo školu.

Dijete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i pisati i čitati i zbrajati i oduzimati, sve, on je zamrzio školu i ne voli ići u školu. I uvijek je ista priča kad dođe iz škole – ko će biti sutra – kazala je.
Učiteljica: Ovo je hajka određenog dijela roditelja

Učiteljica je za RTL kazala da se radi o “nevjerojatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od ovoga nije tačno te da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživjela”.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić u razgovoru za RTL Danas komentirao je kako mu se čini da je došlo do popularizacije nasilja ili nedjelovanja društva.

Počevši od svakoga od nas – nismo dovoljno aktivni, ne bavimo se time i često prešućujemo kad se nešto događa, a stvari se neće promijeniti same od sebe”, kazao je.
Podsjetimo, iz iste škole prije dva dana je u javnost izašao slučaj učenika koji je terorizirao i fizički zlostavljao više drugih učenika.
Izvor:hayat.ba

Ne propustite