CRNI DIM PREKRIO SVE, LJUDI U STRAHU BJEŽALI, POŽAR GUTA SVE PRED SOBOM: "Gas je počeo da curi, a onda je PUKLO...."

Objavljeno:11.09.2019 - 22:24
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Požar koji je izbio pored pumpe na Jabučkom putu, na izlazu iz Pančeva, pričinio je prema prvim procjenama štetu od oko dva miliona eura, ali je izbegnuta tragedija jer se u susedstvu nalaze rezervoari, a i na kamionima koji su goreli bile su boce sa gasom.

Prve informacije govore da je uzrok požara pukotina na crijevu koji vodi gas do rezervoara.

- Nikada pre ovoga nismo imali sličnu situaciju, ovo je prvi put da nam se nešto ovako dešava. Uzrok požara je, kako su rekli, pucanje crijeva kojim se puni gas. Ipak, na nadležnima je da to potvrde - rekao je Slobodan Vujović, vlasnik preduzeća "Pan Ledi" u Pančevu.

Kako kaže, sve se desilo u trenutku.

- Sjedili smo ispred ugostiteljskog objekta i čuli da je nešto odjednom puklo. Potrčali smo da vidimo šta se dešava. Tu su bila dva-tri radnika koji su odmah pritrčali i isključili struju i gas, kao i kompresore kako ne bi došlo do daljeg širenja požara - ispričao je Vujović.

"Panledi" je firma koja se bavi komprimovanjem prirodnog gasa koji se zatim u bocama razvozi do potrošača. Radnici su probali da ugase požar dok je plamen još bio mali, ali nisu uspjeli, pa su se zapalili i kamioni koji su se u tom trenutku punili gasom.

- Mi smo našim aparatima probali da ugasimo vatru, ali kada gas curi iz boca pali se tako da plamen ide u visinu i mi tu nismo mogli ništa da uradimo. Nismo mogli da kontrolišemo vatru. Tu je bilo četiri - pet kamiona koji su se punili gasom, pa su se ta creva zapalila jer nismo mogli da im priđemo - nastavio je Vujović.

Kada su uvidjeli da ne mogu da kontrolišu požar i da im prijeti još veća opasnost, pozvali su vatrogasce i policiju kako ne bi došlo do još veće nesreće.

- Pozvali smo vatrogasce i policiju, mislim da su relativno brzo došli, ali znate u strahu su velike oči pa je sekunda trajala kao večnost. Sanirali su požar relativno brzo. To što je već izgorelo - izgorelo je, materijalna šteta je prilična - kazao je Vujović.

Požar je nanio veliku štetu, ali je sreća da pored materijalnih stvari koje su uništene, nije ugrožen nijedan ljudski život.

- Izgorio je cijeli objekat, kompresori, šest kamiona, hladnjača puna robe. Prilično velika šteta, po mojoj procjeni između jednog i dva miliona eura. Važno je da su nam glave na ramenima, da niko od radnika nije stradao. Imamo osiguranje i povratićemo dio štete, ali najbitnije je da niko nije povrijeđen jer ljudski život ne bismo mogli da vratimo - naglasio je Vujović.

On je rekao da njegova firma broji oko 170 zaposlenih koji su dobro obučeni za vanredne situacije, da imaju dosta iskustva, kao i da uprkos strahu nisu mogli da pobjegnu i ostave sve da izgori.

- To se sve desilo na tri - četiri metra od radnika, tu je puklo crevo. Nas je ovde zaposlenih 170, u trenutku nesreće bilo nas je 50. Vozači su odmah reagovali i počeli da odvoze kamione kako se ne bi sve zapalilo i kako šteta ne bi bila još veća. Nismo mogli da pobegnemo i ostavimo sve, spasili smo ono što je moglo da se spasi, a bitno je da niko nije bio ugrožen. Nema povrijeđenih, ali smo pretrpili veliki strah. Kada je došlo do nesreće odmah smo se prebrojali da vidimo da li su svi tu, uplašili smo se da neko nije pao ili se povredio, ali svi smo dobro - zaključio je Vujović.

U sanaciji požara učestvovalo je 29 vatrogasaca spasilaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Pančevo i Beograd, sa devet vatrogasnih vozila.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia