Svi su bili u šoku kad su čuli da je Tony Cetinski pregazio pješaka! A danas je SUD SAOPŠTIO KONAČNU PRESUDU! Pogledajte POTRESNU REAKCIJU TONIJA NA SUDSKU ODLUKU

Aktuelno
Svi su bili u šoku kad su čuli da je Tony Cetinski pregazio pješaka! A danas je SUD SAOPŠTIO KONAČNU PRESUDU! Pogledajte POTRESNU REAKCIJU TONIJA NA SUDSKU ODLUKU
.

Sudsko vijeće Opštinskog suda u Pazinu odlučilo je da pjevač Tony Cetinski nije kriv za saobraćajnu nesreću, u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin, prenosi Jutarni list.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 3. novembra 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju, jednoj od najnepreglednijih ulica u starom dijelu toga grada. Cetinski je tada svojim automobilom marke “mercedes” naletio na čovjeka koji je ležao na putu, pregazio ga, tako da se slučaj završio smrtnim ishodom.

tony2

Suđenje je krenulo 22. maja, a prošle sedmice je zaključeno završnim riječima. Ključno u ovom slučaju, kako navodi Jutarnji list, bilo je vještačenje saobraćajnog vještaka Zvonka Ivašića, a on je naveo da se nije mogla da se utvrdi brzina kretanja automobila prije same nesreće jer nije bilo tragova kočenja. Takođe, potvrdio je i da je ulica jako nepregledna, kao i zavoj iza kojega se nalazio Ibrahim Kevljanin ležeći na putu u teškom alkoholnom i lošem zdravstvenom stanju, te da se vozilo Cetinskog kretalo ispod 50 kilometara na sat.

Prema njegovoj rekonstrukciji događanja, vozilo se moglo kretati oko 33 kilometra na sat, ali tačna brzina se ne zna. Zna se samo, naveo je dalje, da se nesreća mogla da se da Cetinski je vozio ispod 18,4 kilometra na sat i da je na vrijeme vidio Kevljanina i krenuo s kočenjem. Kazao je i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Toni mora na tom dijelu puta da pazi i da ne “zakači” dijelove zgrada budući da je ulica izuzetno uska.

Vještak je rekao da bi Cetinski vidio čovjeka koji leži na putu da nije sjedio, kako je više puta kazao, “duboko zavaljen u sjedište” automobila.

Snimak te rekonstrukcije prikazana je u sudnici.

tony3

Tony je bio vidno potresen nakon čitanja presude i rekao je novinarima pred sudom da ovako nešto ne bi nikome poželio da mu se dogodi.

– Ono što ti najviše ostane u sjećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao da uradim da to izbjegnem. Još k tome tu je i trenutak kada nisam mogao pomoći čovjeku. To je ono što će mi ostati u glavi cijeli život. Što se tiče samog procesa, nisam obrazovan da to komentarišem. Samo znam da je sada logično i što ljudi povezuju sve one činjenice koje su se spominjale unutar procesa i dokaznog postupka, je da znak koji sada stoji, a to je 20 kilometara na sat, da je i to prevelika brzina da bi se takva nesreća izbjegla – rekao je Cetinski i dodao je da se tek sa 18 kilometara na sat mogao da zaustavi i uoči da čovjek koji leži na putu.
Izvor: expresstabloid.ba/ foto: tuzlanski.ba

Ne propustite