POTPUNI VREMENSKI PREOKRET Preko dana vrućine, a popodne stiže ono od čega svi strahujemo!

Bosna i Hercegovina
POTPUNI VREMENSKI PREOKRET Preko dana vrućine, a popodne stiže ono od čega svi strahujemo!
.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne i sredinom dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti.

bura-vjetar-810x529


Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana je moguća prolazna kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna oko 22°C.

sarajevo
 
U utorak u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake. U noći na srijedu novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

pljusak

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno sa slabijom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29°C.

oblacno-1

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Bosni. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje i do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C.

Ne propustite