Posljednje pripreme za Povorku ponosa u Sarajevu (FOTO)

Aktuelno
Posljednje pripreme za Povorku ponosa u Sarajevu (FOTO)
.

Prva Bh. povorka ponosa bit će danas održana u Sarajevu. Organizatori navode da će gađani i građanke šetnjom od Vječne vatre do Trgasarajevo

 

Povorka će biti održana danas u Sarajevu, s početkom u 12:00 sati. U osigurani prostor Povorke ćete moći ući samo na jedan ulaz iz Ulice Kulovića od 11:00 do 12:00 sati, gdje će svi učesnici i učesnice morati proći sigurnosnu kontrolu. Ulaz će biti zatvoren tačno u 12:00 sati, nakon čega nikome neće biti dozvoljeno da uđe na povorku. Neće biti moguće naknadno se uključiti u povorku na nekom drugom mjestu.

screen-shot-09-08-19-at-08-21-am
Pripreme za povorku ponosa. Za malo vise od 4h sa ovog mjesta krece prva povorka ponosa u Bosni i Hercrgovini
Na ulazu će vas dočekati redari i redarke (osobe s narandžastim prslucima). Sve osobe koje budu ulazile u osigurani prostor povorke će biti pregledane od strane službenih lica, kako bi se spriječili eventualni pokušaji unošenja bilo kojeg sredstva ili predmeta koji mogu ugroziti sigurnost učesnika i učesnica.

Iako je veliko broj građana protiv ovakve povorke, ona će se ipak  održati. Brojne ogganizacije navljuju proteste i mirne šetnje u cilju iskazivanja nezadovoljstva ovakvog skupa.
Izvor:N1

Ne propustite