Onima koji su se JASNO I GLASNO PROTIVILI "povorci ponosa" ukinute objave sa fb: A evo šta su poručili političari

Šokantno!
Onima koji su se JASNO I GLASNO PROTIVILI "povorci ponosa" ukinute objave sa fb: A evo šta su poručili političari
.


Povodom održavanja najavljene prve Bosanskohercegovačke parade ponosa koja je najavljena 8. septembra u Sarajevu javnost je burno reagirala. Portali i društvene mreže preplavljeni su govorom mržnje, prijetećim porukama i pozivima na nasilje. S druge strane, političari i javne ličnosti gotovo se ne oglašavaju.

pride

Prva bh. povorka ponosa u Sarajevu 8. septembra

Među prvima se oglasila zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević, koja je na svom Facebook profilu napisala kako je grupi aktivista i aktivistkinja koji organiziraju povorku cilj da upropaste državu i njen narod, te da se oni trebaju izolovati i skloniti što dalje od "naše djece i društva". Poslije je taj status obrisala sa Facebooka.

pride-2

Dalje, kada su u pitanju političari ,jasan stav iznio je Konaković , koji naglašava kako lično ne podržava povorku jer je odgojen tradicionalno, u duhu vjere, te kako nije za to da se šetnjom pokazuje seksualna orijentacija, ali je dodao kako nije za nasilje niti pozive na linč.

pride-3
Među onima koji ne podržavaju Povorku ponosa je i poznati sarajevski imam Muhamed Velić koji je na Facebook profilu, na kojem ga inače prati oko 70 hiljada ljudi, ponovio svoj tekst iz 2012. godine, koji fb ukinuo.

velic

U tom tekstu se navodi kako se homoseksualci ponašaju kao virusi ili bakterije u inkubaciji. Velić na kraju teksta postavlja i pitanje: "Ne znam samo gdje su bili u ratu, zašto nisu došli na koji dan da se paradiraju između Marijin Dvora i Pofalića?!"
Izvor: radiosarajevo.ba

Foto: zagrebpride.net
 

Ne propustite