OGLASILI SE IZ HAGA, SRBI U SUZAMA: Evo šta će biti sa Karadžićem

Aktuelno
OGLASILI SE IZ HAGA, SRBI U SUZAMA: Evo šta će biti sa Karadžićem
.

Ratni zločinac Radovan Karadžić uputio je zahtjev za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne 

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je danas zahtjev Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Predsjednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus odbio je Karadžićev zahtjev za imenovanje žalbenog vijeća koje bi odlučivalo o njegovom zahtjevu za preispitivanje odluke kojom je odbačena njegova žalba na pravosnažnu presudu, prenose Nezavisne.

Ađijus je odluku obrazložio time da je registar suda ranije odbio jedan Karadžićev prijedlog da se taj zahtjev dostavi sudiji Žan-Klodu Antonetiju, jer je predmet završen, ne postoji spis i da, shodno tome, nije dostavljen sudiji ili žalbenom vijeću.

Mehanizam navodi da je registrar svoju odluku zasnovao na "nerazumnom" tumačenju pravilnika i da je tu napravljena greška, ali da to nije uticalo na ispravnost odluke da se Karadžićev zahtjev ne proslijedi sudiji Antonetiju.

Ne propustite