KILOGRAMI SE SAMI LIJEPE: 4 savjeta za ljude koji se pitaju kako se zdravo UDEBLJATI! Broj 4. svi izbjegavaju, a zapravo on najviše pomaže u tome!

Zdrav život
KILOGRAMI SE SAMI LIJEPE: 4 savjeta za ljude  koji se pitaju kako se zdravo UDEBLJATI!  Broj 4.  svi izbjegavaju, a zapravo on najviše pomaže u tome!
.

Puno ljudi ima prekomjernu težinu ili su pretili, ali istovremeno postoji i puno osoba sa suprotnim problemom, odnosno manjkom tjelesne težine. Ako želite dobiti kilograme, jako je važno da to učinite kako treba.

Donosimo vam 4 pravila za zdravo debljanje:

Povećajte unos kalorija i broj obroka

57fdf6a413e6c91685fe4ca2516867f0-hero
Prvo i osnovno pravilo koje morate poštovati ako se želite udebljati je jesti češće i jesti više. To podrazumijeva 3 glavna obroka dnevno te 3 međuobroka.

Pametno s ugljikohidratima

hljeb-28
S obzirom na to da su ugljikohidrati osnovni energetski izvor u prehrani čovjeka, važno je da njihov unos bude redovan i pravilan. Tako je prije treninga najbolje pojesti obrok koji će se većim dijelom sastojati od složenih ugljikohidrata. Najbolji izvori ugljikohidrata su oni poput integralnog hljeba, tijesta, zobenih pahuljica, zobene kaše, raznog voća i povrća.

Jedite energetski bogatu hranu i koristite umake 

avokado
Korištenje puno začina i umaka može pomoći. Što je hrana ukusnija, to će vam biti lakše pojesti veću količinu. Što se tiče energetski bogatih namirnica, birajte zdravije opcije poput suhih šljiva, avokada, putera od kikirikija i slično.

Redovno vježbajte

vjezba-1
Vježbanje i pravilna prehrana su ključni za debljanje i dobivanje mišićne mase. U procesu dobivanja mase pokušajte što više raditi vježbe s utezima, a aerobni trening radite jednom sedmično. Nakon treninga preporučuje se pojesti obrok bogat proteinima.

Novi.ba/Azra

Ne propustite