Tri mađioničarska štapića koja uklanjaju perut

Moda i ljepota
Tri mađioničarska štapića koja uklanjaju perut
Perut na tjemenu kose nastaje kao posljedica stresa, nedostatka vitamina B u tijelu, kao i zbog djelovanja gljivice koja se hrani kožnim uljem. Da bi uklonili bijele ljuskice s tjemena kose (i s odjeće) te spriječili njihov nastanak poslužite se nekim od ovih efektivnih savjeta.

1. Namirnice za trljanje tjemena
Bijelih ljuskica možete se riješiti uz pomoć namirnica iz smočnice. Prije pranja kose tjeme istrljajte otopinom jabučnog sirćeta i vode u omjeru 1:2, ostavite da djeluje nekoliko sati, pa dobro isperite i operite kosu na uobičajeni način. Imate li na raspolaganju tri do četiri svježih grančica ružmarina, potopite ovo začinsko bilje s litrom prokuhane vode, ostavite da odstoji 24 sata, pa njime tretirajte tjeme. Neka istraživanja su dokazala efektivnost ružmarina na stimuliranje rasta kose, poticanje cirkulacije te uništavanje gljivica koje dovode do razvoja peruti, prenosi zadovoljna.hr.

2. Hrana koja sprečava nastanak peruti
O ljepoti vaše kose i tjemena uvelike ovisi hrana koju jedete. Ako želite spriječiti nastanak peruti na jelovnik uvrstite svježi đumbir koji je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, kao i prirodni "antibiotik" – bijeli luk. Odličan saveznik u borbi protiv peruti je i leblebija jer sadrži visoke koncentracije cinka i vitamina B6 koje potiču mikrocirkulaciju tjemena i tako sprečavaju nastanak bijelih ljuskica. Dobar izvor vitamina B su i pšenične klice, te sjemenke suncokreta koje možete grickati samostalno, u sklopu hljeba od cjelovitih žitarica, ili kao dodatak zdravim salatama. Na kraju ne zaboravite niti na jabuke, koje su odlične "strugalice" peruti.

3. Kozmetički preparati
U borbi protiv peruti mogu vam pomoći i kozmetički preparati. Na tržištu se nalazi široka lepeza proizvoda poput šampona, balzama i maski koji sprječavaju nastanak bijelih ljuskica ili ublažavaju njihovu pojavu.

Ne propustite