BURNA NOĆ U OVOM BH GRADU! Vanredno stanje: Poplavljene kuće, škole i preduzeća, putevi blokirani, ljudi evakuisani (FOTO)

Objavljeno:24.08.2019 - 12:15
A A A Times Arial

Područje opštine Tešanj sinoć oko 22 sata zahvatilo je nevrIJeme praćeno jakim vJetrom, gradom i obilnom kišom.


- Posebno je bilo izraženo na jugozapadnom, zapadnom i sJeverozapadnom području opštine - naseljena mJesta Piljužići, Jelah, Mračaj, Miljanovci, Tešanj, Džemilić Planje, Mrkotić i Kalošević, te je zbog bujičnih voda i plavljenja u svojim objektima bilo zarobljeno više mJeštana, kao i desetak gostiju u jednom ugostiteljskom objektu u Jelahu - saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

screen-shot-08-24-19-at-12-18-pm
Kako je navedeno, u akciji spašavanja evakuisano je 17 građana. S obzirom na to da je došlo do plavljenja i neprohodnosti putnih komunikacija, otežano se pristupalo zarobljenim osobama u Piljužićima i Jelahu.

screen-shot-08-24-19-at-12-18-pm-001
Poplavljeni su i preduzeće FAD Jelah i Osnovna škola "Huso Hodžić" u Tešnju.
U svim mJestima bili su ugroženi i poplavljeni objekti, kao i putne komunikacije prema mJestima Piljužići i Novi Miljanovci te magistralni put M-4 Doboj - Teslić, u mestu Kalošević, koji je tokom noći deblokiran pa se saobraćaj odvija usporeno jednom trakom.

screen-shot-08-24-19-at-12-18-pm-002

Zbog plavljenja regionalnog puta RP-474 Novi Šeher - Prnjavor, u mJestu Vukovo, za saobraćaj je bio zatvoren ovaj put iz pravca Tešnja prema Jelahu, dok je od Jelaha prema Piljužićima još zatvoren zbog vode na kolovozu. Do oštećenja regionalnog puta došlo je na području Piljužića, što je tokom noći delimično sanirano radi normalizacije saobraćaja. Angažirane su snage Civilne zaštite, dobrovoljnih vatrogasnih jedinica i policije.

screen-shot-08-24-19-at-12-19-pm-001

- U dva sata održana je vanredna sJednica Štaba na kojoj je dodatno razmotrena situacija na terenu te utvrđene dalje mJere i aktivnosti na ugroženom području. Fiksne telefonske veze ne funkcionišu u Vatrogasnom domu te je otežana komunikacija s građanima i nadležnim službama - ističu iz FUCZ.


Izvor:kurir.rs

Foto: facebook

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA