POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SMILJANE ZA UBISTVO SESTRE: Pitali je da li osjeća krivicu, a ona je kroz suze izgovorila OVU REČENICU!

Aktuelno
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SMILJANE ZA UBISTVO SESTRE: Pitali je da li osjeća krivicu, a ona je kroz suze izgovorila OVU REČENICU!
.

Županijski sud u Varaždinu potvrdio je optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubistva sestre Jasmine Dominić (23). Srnec je potreseno primila vijest o činjenici da joj se suditi.

Srnec je tokom dovođenja iz zatvora u sud, na pitanje hrvatskih novinara da li se osjeća krivom, kroz suze odgovorila: "Nemam komentar, ali nisam kriva".

Tijelo skrivala u zamrzivaču 19 godina

Podsjetimo, Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubistva sestre 11. jula.

Optužnica je tereti da je tokom ljeta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prelome labanje, pa je 23-godišnjakinja preminula od zadobijenih povreda.

U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela zbog čega se Smiljana Srnec nalazi u istražnom zatvoru.

Optužno veće varaždinskog suda na današnjoj sednici analiziralo je dokaze koje je tužilaštvo prikupilo protiv Smiljane, gde je saslušalo argumente svih stranaka i potvrdilo optužnicu.

Veće je imalo mogućnost da optužnicu potvrdi, da je vradi na doradu tužilaštvu, a moglo je i da prekine krivični postupak pod uslovom da postoje dokazi i okolnosti koje isključuju njenu krivicu.

Ne propustite