DA LI STE ZNALI: Za ravan trbuh i vitke noge grickajte OVE PLODOVE!

Objavljeno:19.08.2019 - 23:50
A A A Times Arial

Samo šaka badema dnevno mogla bi vam osigurati zdravlje i mršavljenje. Ova ukusna i zdrava grickalica može pomoći u "ravnanju" trbuha, zaštiti od bolesti srca te s njome možete brže do vitkijih nogu.

nogeee

Krcati vitaminima, mineralima, vlaknima i aminokiselinama, bademi su prava superhrana koja bi trebala biti uključena u vaš jelovnik – svakog dana! Istraživači Sveučilišta Pennsylvania State zaključili su kako konzumacija 42 grama badema dnevno može smanjiti izglede za ranu smrt te istopiti masne naslage oko trbuha i nogu!

badem2

Usporedili su prehranu 52 preteške sredovječne osobe s povišenom razinom kolesterola, koje su pratili kroz razdoblje od tri mjeseca. Polovica ispitanika je šest tjedana konzumirala mafin s bananom koji je sadržavao istu količinu kalorija kao i bademi, koje su jeli ispitanici druge skupine. Unatoč tome što nije postojala nikakva razlika u težini između skupina, ispitanici koji su konzumirali bademe su znatno smanjili količinu masnih naslaga na trbuhu i nogama te opseg struka.

badem

Jednako tako, bademi su snizili razinu kolesterola te tako smanjili rizik od razvijanja bolesti srca.

"Naše je istraživanje pokazalo kako je zamjena grickalice bogate ugljikohidratima – bademima poboljšala mnoge faktore rizika za zdravlje srca, uključujući i novo otkriće kako konzumacija badema smanjuje masne naslage trbuha", otkrila je Claire Berryman, voditeljica studije objavljene u časopisu Journal of the American Heart Association.

bademi-690x480

U 100 grama badema nalazimo ove minerale i vitamine:

140 posto preporučene dnevne količine mangana
75 posto preporučene dnevne količine magnezija
60 posto preporučene dnevne količine bakra
50 posto preporučene dnevne količine fosfora
130 posto preporučene dnevne količine vitamina E
51 posto preporučene dnevne količine vitamina B2.

Novi.ba/Dnevnik

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!