Može li bordo tim do podviga? Ostvariti dobar rezultat pred revanš

Fudbal
Može li bordo tim do podviga? Ostvariti dobar rezultat pred revanš
Fudbaleri Sarajeva večeras će početi svoju novu evropsku avanturu. Prva prepreka je prvak Poljske, ekipa Lecha.

Fudbaleri Sarajeva večeras će početi svoju novu evropsku avanturu. Prva prepreka je prvak Poljske, ekipa Lecha.

Sigurno je da su gosti favoriti, ali će bordo tim ostaviti i posljednji atom snage na Koševu da iznenadi.

Radosna vijest je da će u kombinaciji za susret biti sjajni Hrvat Leon Benko i bh. reprezentativac Gojko Cimirot, koji su imali problema s povredama. Oba bi igrača trebala započeti večerašnji duel.

"Lech je čvrsta ekipa, a mi ćemo nastojati biti maksimalno koncentrisani i odigrati kvalitetno. Najveća snaga našeg rivala je svakako timska igra, izuzetno su jaki kao kolektiv. Odbrana im je slabiji dio tima, te ćemo to nastojati iskoristiti", rekao je strateg Sarajeva Dženan Uščuplić.

Otkrio je da ne bi bio nezadovoljan remijem.

"Mala prednost je što igramo prvu utakmicu na domaćem terenu. Bio bih zadovoljan i neriješenim rezultatom. Igraćemo kao zadnji mjesec u prvenstvu, s  puno kombinatorike, trčanja i presinga jer drugačije ne možemo s Poljacima", kazao je Uščuplić.

Pozitivan rezultat priželjkuje i sjajni lijevi bek Bojan Puzigaća.

"Lech je jači od nas, posebno finansijski. Igramo za klub i našu državu, tako da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se boriti. Drago mi je što igramo protiv takvog rivala. Želimo ostvariti dobar rezultat uoči revanša", poručio je Puzigaća.

Trener poljskog saastava, Maciej Skorza, smatra da je prvak BiH izuzetno opasna ekipa, koja je i tehnički potkovana.

"Sarajevo je opasna ekipa, prošle sezone utakmice Evropske lige rješavali su na gostujućim terenima, te vjerujem da ništa neće biti riješeno u prvoj utakmici", rekao je Skorza.

Otkrio je i da će njegovi igrači posebnu pažnju obratiti na Leona Benku i Gojka Cimirota.

Utakmica Sarajevo - Lech se igra večeras u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase, a pravdu će dijeliti sudija iz Italije Paolo Valeri.

Vjerovatani sastav bh. šampiona: Oštraković, Hebibović, Stepanov, Barbarić, Puzigaća, Cimirot, Radovac, Stojčev, Duljević, Velkoski i Benko.

Ne propustite