OTKRIVENA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Zoranov telefon NESTAO, a onda je isplivala JEZIVA istina!

Objavljeno:17.08.2019 - 10:24
A A A Times Arial

Inspektor koji je rukovodio istragom ubistva pjevačice "Granda" Jelene Marjanović, koja je 2. aprila 2016. pronađena mrtva u kanalu Crvenki kod Borče, navodno je sklonjen sa tog slučaja jer je postojala sumnja da je tokom uviđaja u porodičnoj kući neko ko je radio na razotkrivanju ubice sklonio jedan od dva telefona koja je posjedovao suprug žrtve Zoran Marjanović.

Kako izvor otkriva, pošto je otkriveno da jedan mobilni telefon koji je u tim trenucima bio među ključnim tragovima nedostaje, sumnja je pala na policajce koji su radili na slučaju. Jedan od njih, koji je navodno i ranije imao problem sa zakonom, najprije je privremeno suspendovan, a onda prebačen na drugo radno mjesto.

59bd018a-dec0-4d95-be1a-0e1d0a0a0a67-910357-zoran-marjanovic-jelena-krsmanovic-ls-690x480

- Tokom uviđaja i pretrage kuće porodice Marjanović nestao je jedan mobilni telefon. Pošto je za istragu u tom momentu svaki trag bio važan, vrlo brzo je otkriveno da on nedostaje. Kada su se kockice sklopile, bilo je jasno da iza nestanka aparata stoji neko iz tima ko je radio na slučaju - rečeno je.

On nije mogao da kaže da li je telefon uzet da bi se nekome u slučaju ubistva pjevačice pomoglo ili da bi on bio prodat.

- Od prvog dana svi sumnjaju da se iza toga krije nešto daleko veće, ali je to teško dokazati - dodaje izvor.

Podsjetimo, za ubistvo Jelene Marjanović optužen je njen suprug Zoran. Tužilaštvo je u optužnici navelo da je kobnog dana on sa suprugom i kćerkom otišao na nasip jer je Jelena željela da trči. Kada je otrčala, kako se navodi, on je sa kćerkicom krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđe sa nasipa, gdje ju je navodno ubio u kanalu.

zoran

- Oruđe kojim joj je glava smrskana nikada nije pronađeno. U Zoranovom automobilu pronađen je trag Jelenine krvi, ali ne dovoljno veliki da bi se moglo utvrditi otkad potiče. Važan dokaz su, međutim, vještačenja mobilnih telefona koji su pronađeni, a na osnovu kojih tužilaštvo tvrdi gdje se Zoran nalazio u vrijeme zločina, kao i da su ostali najuži članovi porodice u vrijeme zločina isključili telefone - objašnjava sagovornik.

Svi dokazi izlaze na vidjelo

Zoran Marjanović, koji je zasad jedini osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene, trebalo bi za manje od mjesec dana, tačnije 11. septembra, da se pojavi pred Višim sudom u Beogradu. Tada bi na pripremnom ročištu, pred početak suđenja, i tužilaštvo i odbrana trebalo da razotkrije sve adute, tj. sudu kažu kojim će dokazima pokušati da dokažu ono što tvrde - tužilaštvo da je Zoran ubica, a odbrana da on to nije.

- Zoran će se toga dana samo kratko izjasniti da li je kriv ili ne - objašnjava sagovornik za srbijanske medije.

  
 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!