UMRLA JE RANO JUTROS, OGLASILA SE KRALJEVSKA PORODICA I SAOPŠTILA TUŽNE VIJESTI: Svi su je voljeli, ali VIŠE NIJE MOGLA!

Aktuelno
UMRLA JE RANO JUTROS, OGLASILA SE KRALJEVSKA PORODICA I SAOPŠTILA TUŽNE VIJESTI: Svi su je voljeli, ali VIŠE NIJE MOGLA!
.

Holandski kralj Viljem-Aleksandar, kraljica Maksima i princeza Beatriks objavili su da je princeza Kristina umrla jutros u palati Nordajnde u Hagu u dobi od 72 godine.

Princeza Kristina je tetka kralja Viljema - Aleksandra i sestra princeze Beatriks. Već nekoliko godina boluje od raka kostiju.

- Duboko smo tužni zbog odlaska naše drage sestre i tetke. Krisije imala upečatljivu ličnost i toplo srce. Svojom strašću prema muzici i talentom, uspela je da dotakne mnogo ljudi. Njegovaćemo mnogo lijepih uspomena na nju-saopštili su, piše "Espreso.rs".

prin

Foto: Profimedia

Princeza Kristina rođena je 18. februara 1947. kao ćerka buduće kraljice Juliane, koja je vladala od 1948. do abdikacije 1980, i princa Bernharda. Njena starija sestra Beatrik bila je kraljica Holandije od 1980. do abdikacije 2013.

Rođena je gotovo slijepa jer je njena majka bila zaražena rubeolom dok je bila trudna sa njom. Princeza Kristina bila je jedna od četiri sestre. Udala se za Hohea Giljerma 1975. godine i zajedno su dobili troje dece: Bernarda, Nikolasa i Juliana.

Odrekla se prava na sukcesiju nakon braka i 1992. Razvela se 1996. godine. Bila je pjevačica i fokusirala se na ples i zvučnu terapiju.

Ne propustite