Na koje sve načine možete jesti ribu

Zdrav život
Na koje sve načine možete jesti ribu
Da ribu treba jesti minimalno jednom tjedno, zaista znaju svi, ali mnogi ne znaju da ne mora uvijek nužno biti svježe pripremljena kako bi bila ukusna i zdrava.

Najbolji način za pripremu ribe jest kuhanje ili pečenje u pećnici, a ljeti je zasigurno najbolja na žaru. No, i tijekom tjedna kad imamo malo vremena za kuhanje, ribu možemo priprmati na zanimljive i vrlo jendostavne načine.

Koristite zdrave masti

U želji da jedemo što zdravije često zaboravljamo da postoje zdrave masti koje su našem tijelu itekako potrebne. Kada pečete ribu, premažite je maslinovim ili kokosovim ulje te dodajte zdrave sastojke poput sušenih rajčica. To će obogatiti okus jela, ali i dati vrijedne nutritivne sastojke.

Začini

Svako jelo bolje je ako ga začinite, pa tako i riba. Ne znate li što odabrati osim klasične soli i papra, dodajte malo usitnjenog češnjaka za početak. Inače kažu da češnjak pametnije drobiti nekog sjeckati jer tako gubi manje svojstava. Možete se poigrati i sa svježe iscijeđenim sokom od limete, koricom limuna, te korijanderom i crnim paprom. Iduća kombinacija uključuje svježe ribani đumbir, češnjak, kurkumu i crvenu papriku ili svježe iscijeđen sok od limuna i koricu, mljeveni češnjak, peršin i crni papar. Posljednja ideja je da pomiješate svježi kopar, češnjak, crni papar i crvena paprika. Neka od ovih kombinacija trebala bi zadovoljiti vaše nepce.

Ne propustite