KOMŠIĆ zaprijetio DODIKU: Ako nema ANP-A, NEMA NI MANDATARA!

Bosna i Hercegovina
KOMŠIĆ zaprijetio DODIKU: Ako nema ANP-A, NEMA NI MANDATARA!
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je, pojašnjavajući sporazum trojice lidera o formiranju državne vlasti, za srbijanski Tanjug kazao da Godišnji nacionalni plan (ANP) neće biti poslan u Brisel, te da nema NATO puta u BiH.

komsic

- Što se mene tiče, ANP i mandatar (za sastav Vijeća ministara BiH), su jedno pitanje - rekao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje da li, ukoliko nema ANP-a, nema ni mandatara, Komšić je pojasnio: „Što se mene tiče! Ali, ja sam samo 1/3 Predsjedništva BiH“.

Na konstataciju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije i za naš portal izjavio kako neće glasati suprotno od predsjedavajućeg Predsjedništva, Komšić je to potvrdio. 

sefik-dzaferovic2-markica

- Da, tako je rekao - kratko je odgovorio Komšić.

komsicfena

Nema puta BiH u NATO, poručuje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u odgovor na špekulacije da je dogovorom sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) odustao od politike vojne neutralnosti RS.

dodik

Godišnji nacionalni plan reformi (ANP), koji je korak ka integraciji BiH u NATO, neće biti poslat u Brisel, jer se RS protivi ulasku BiH u taj vojni savez i ne želi nivo saradnje koji bi bio veći od onog koji trenutno ima Srbija, izjavio je Milorad Dodik za srbijanski Tanjug.

Ne propustite