NAJVEĆE ZAVODNICE JUGOSLAVIJE Zbog njih su se raspadali bendovi i PADALE VLADE, a one su zbog ljepote platile najveću cijenu

Objavljeno:13.08.2019 - 13:58
A A A Times Arial

Bivša Jugoslavija imala je brojne muzičke i glumačke zvijezde, a mnoge od njih i danas pamtimo kao se*s-simbole.

lepa

Izdvajali su se po prirodnoj ljepoti, u to vrijeme plastična hirurgija nije bila popularna.Mnoge glumice i pjevačice u to su vrijeme trasirale put provokativnim stilom, koji je u poređenju s ovim što danas vlada estradom - vrlo čedan.

ena-begovic

Ena Begović  - Zagrebačka pozorišna i filmska glumica, karijeru je počela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro debitira u TV filmu "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Upravo je taj film prekrasnoj glumici donio status kultnog se*s-simbola, a kasnije je do tragične sm*ti nanizala velik broj kazališnih uspješnica.   

screen-shot-08-13-19-at-02-04-pm

Ana Sasso  - Bivša misica Jugoslavije iz 1982. i zgodna Splićanka bila je se*s-simbol cijele jedne generacije, ponajprije zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok ''Pipi'', u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo bijelu majicu koja joj je otkrivala g*udi.

suzana2

Suzana Mančić - Iako je karijeru započela kao pjevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvijek će ostati poznata kao se*si loto djevojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim goli*avim editorijalima za ''Playboy'' i druge magazine.

mira

Mira Furlan  - Lijepa Zagrepčanka na početku je karijere radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, da bi vrlo brzo bio zamijećen njen televizijski potencijal te je 80-ih postala jedna od vodećih jugoslavenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u ''Kiklopu'', ''U raljama života'', ''Za sreću je potrebno troje'' te ''Lepoti poroka''. Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koje su ostvarile i zapaženu holivudsku karijeru - u serijalu ''Lost'' i ''Babilon 5''.screen-shot-08-13-19-at-02-04-pm-001

 

Marina Perazić - Bila je se*s-simbol pop scene osamdesetih, diplomirala je građevinarstvo, a pjesme koje je pjevala kao članica grupe ''Denis & Denis'' rado se slušaju i danas. Nakon 1988. i odlaska u SAD, Marina Perazić je, kako bi preživjela, počela raditi kao dadilja, slastičarka te blagajnica.

Dijana Bećirević  – Jedan od najvećih se*s-simbola bivše Jugoslavije, djevojka sa Startove duplerice u osamdesetim godinama, rođena je u Tuzli, a u međuvremenu je promijenila brojne adrese i zanimanja. Danas živi u Los Anđelesu, gdje se preselila iz Rima, a bila je manekenka i glumica, diplomirala na tri fakulteta, bila u vezama s vozačem Formule, rokerima (Rod Stjuart) i glumcima (Al Paćino). 

brena3

Lepa Brena - Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale djecu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i se*s-simbol ovih prostora. Osim toga, uz pjevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom otvarajući brojne produkcije, zastupništva...

Izvor. blic.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!