SNAŽNA EKSPLOZIJA POTRESLA GRAĐANE: Raznesen bankomat! MASKIRANI lopovi u bjegstvu! Policija traga za počiniocima! BLOKIRAN ULAZI IZLAZ IZ GRADA

Aktuelno
SNAŽNA EKSPLOZIJA POTRESLA GRAĐANE: Raznesen bankomat! MASKIRANI lopovi u bjegstvu! Policija traga za počiniocima! BLOKIRAN ULAZI IZLAZ IZ GRADA
.

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona tragaju za trojicom muškaraca koji su u nedjelju ranijeli bankomat u Kreševu.

policija-srbija-audi-skupi-auti-policijska-kontrola-840x530

Prema informacijama iz MUP-a SBK, najprije je Policijskoj stanici Kreševo, oko četiri sata nakon ponoći, prijavljeno kako su uočene tri maskirane i naoružane osobe.

Policajci su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja, a u međuvremenu je zaštitarska agencija "Delta securiy" prijavila kako je došlo do eksplozije na bankomatu UniCredit banke, koja se nalazi u sklopu marketa "Turanj" u Kreševu.

policija3-dado-djilas-ls

Kako piše Faktor, tom prilikom je oštećen bakomat, a pričinjena je i veća materijalna šteta na objektu, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

- O prijavi su odmah obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok su službenici kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom izvršili uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju koordinirane planske mjere i radnje u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca navedenog krivičnog djela - navodi se su saopćenju MUP-a SBK.

Ne propustite