DOŽIVJELA TOPLOTNI UDAR, A NIJE NI IZAŠLA IZ SOBE: Pokušavala da probudi kćerkicu 20 minuta, ali malena JE LEŽALA BESPOMIČNA (FOTO)

Aktuelno
DOŽIVJELA TOPLOTNI UDAR, A NIJE NI IZAŠLA IZ SOBE: Pokušavala da probudi kćerkicu 20 minuta, ali malena JE LEŽALA BESPOMIČNA (FOTO)
.

Majka Dženifer Abma je na svom Facebook profilu objavila fotografiju svoje kćerke Anastasije koja je doživjela toplotni udar, iako malena nije ni bila na suncu.

dijete-bolnica-810x497

Majka je medijima objasnila kako je djevojčica otišla u sobu da odspava, a kad je majka otišla da je obiđe, malena je bila u znoju, crvena i sa visokom temperaturom.

temperatura

Kako je nije mogla probuditi, pozvala je Hitnu pomoć.

hitna

- Ovo je najjeziviji momenat u mom životu. Nema ništa strašnije nego da ne možeš da probudiš sopstveno dijete. Ovo je dokaz da dijete ne mora da bude na suncu da bi imalo toplotni udar. Bilo mi je potrebno 20 minuta da je probudim, a onda je došla hitna pomoć i inspektori jer niko nije znao šta od cijele situacije može da ispadne - napisala je ona.

42bf3cce000005784737058imagea171501185901735-830x0

Ona je objasnila i kako nije bila svjesna koliko je prostorija topla, te je na Facebook profilu objavila slike svoje djevojčice kako bi upozorila i druge roditelje da vrela soba može biti jednako opasna po život djece kao i pretjerano izlaganje suncu ili predugo sjedenje u vrelom autu.

djevojcica6

Ne propustite