"MUST HAVE"ovog ljeta:  Šnale s biserima dašak romantike u kosi

Moda i ljepota
"MUST HAVE"ovog ljeta:  Šnale s biserima dašak romantike u kosi
.

Frizure su se uvijek isticale kao jedan od omiljenih trikova za ljepotu te efektni dodatak koji čini razliku čak i u najjednostavnijem izgledu.

screen-shot-08-11-19-at-03-37-pm

Nedostatak vremena često je glavni krivac kada je izostanak frizure u pitanju, ali klasične i svakodnevne frizure i te kako mogu biti zanimljive ako se poigrate dodacima za kosu.

screen-shot-08-11-19-at-03-36-pm

Osim novih trendi frizura, svaka sezona donosi i novi detalj koji će svaku frizuru učiniti posebnijom. Ovog ljeta, nakon elegantnih svilenih marama, boho šarmantnih vjenčića i retro gumica za kosu iz osamdesetih, kao detalj za kosu izdvojile su se šnale raznih boja, veličina, s različitim motivima i natipisima.

screen-shot-08-11-19-at-03-36-pm-001

Mogu se naći s detaljima od šljokica, cirkona, perlica, kristala… ili jednostavne, jednobojne. Međutim, šnale s biserima izdvojile su se i ultimativni su modni hit sezone.

Od tankih ukosnica do upečatljivih kopči - šnale su ukrašene sitnijim ili krpunijim biserima i tako stvaraju efektan, ali i romantičan izgled.

screen-shot-08-11-19-at-03-34-pm

Za razliku od efektnih frizura, poput neobičnih pletenica i zahtjevnih punđi, koje traže spretne prste i praksu, najnoviji trend ističe se nevjerovatnom jednostavnošću - potrebno je samo sakupiti pramenove koji padaju uz lice s nekoliko ukosnica ili jednostavnom kopčom.

Osim što je nevjerovatno jednostavan, ovaj trend istovremeno je i svestran i zaista pristaje svakoj dužini i teksturi kose, od kratke, kojoj će dati djevojački šarm, do dugih i gustih uvojaka, u koje će unijeti dozu ležernog glamura. Ove šnale možete pronaći u skoro svakoj prodavnici nakita, a ljetne kolekcije donijele su i pregršt različitih upečatljivih kombinacija.

screen-shot-08-11-19-at-03-34-pm-001
Ovim modnim dodacima frizuru možete učiniti zanimljivijom i efektnijom. Kosu možete ukrasiti jednom ili kombinacijom više istih ili različitih šnala.

Nose se samo na jednoj strani glave kako bi frizuru učinile što šarmantnijom, ali nema potrebe robovati trendovima, te se šnale mogu kombinovati na različite načine.

Ove romantične šnale upotpuniće kombinaciju za posao, kafu s prijateljicom, večernji izlazak ili za svečanost poput vjenčanja. Poigrajte se veličinama i oblicima i stvorite jedinstvenu frizuru bez odlaska u frizerski salon. 

Izvor.Nezavisne novine/foto :pinterest

Ne propustite