Muškarci OVO MORATE ZNATI! Ove simptome nemojte ignorisati, iako vam djeluju beznačajno! Ovo su PRVI SIMPTOMI RAKA PROSTATE

Zdrav život
Muškarci OVO MORATE ZNATI! Ove simptome nemojte ignorisati, iako vam djeluju beznačajno! Ovo su PRVI SIMPTOMI RAKA PROSTATE
.

Neke vrste raka češće pogađaju muškarce nego žene. A kao što znate i sami, svaku bolest je moguće izliječiti ako se reaguje na vrijeme.

muskarac-brada-shutterstock-313676516-min-e1536575962180

Slušajte svoje tijelo jer će vam ono uvijek poslati signale kada nešto nije uredu. Pravovremena reakcija vam može spasiti život.

Ako primijetite ove simptome javite se vašem liječniku:

Rak prostate

prostata

Ova vrsta raka se javlja kod pet do sedam posto muškaraca starijih od 50 godina, a smrtnost je relativno niska – tri posto.

Simptomi bolesti na koje trebaju obratiti pažnju svi stariji od 50 godina su:

- nemogućnost uriniranja,

-otežano i često mokrenje posebno noću,

-slabiji mlaz mokrenja,

-stalni osjećaj nedovoljno ispražnjene mokraćnog mjehura,

-bolno mokrenje i pečenje,

-krv u mokraći,

-krv u spermi,

-problemi s erekcijom i ejakulacijom (bolna ejakulacija),

-učestali bolovi u donjem dijelu leđa i kukovima.

Otežano mokrenje, spori protok i nepotpuno pražnjenje mjehura, također, mogu biti posljedica povećanja prostate ili sužavanja uretera.

Rak debelog cvrijeva

dc

Krv u stolici se nikada ne smije ignorirati, čak i ako se javi samo jednom, jer je možda riječ o predkancerogenom polipu koji krvari, a krvarenje je jedini rani znak raka debelog crijeva koji se može primijetiti.

Limfom

dl

Bezbolni, otečeni limfni čvorovi na vratu, pazuhu ili preponama u pravilu ukazuju na infekciju, ali ako ne splasnu nakon tjedan dana, treba posjetiti liječnika.

Također, neobjašnjivi gubitak težine kroz mjesec ili dva, bol u području čvorova nakon konzumiranja alkohola i svrab bez osipa mogu biti razlog za zabrinutost.

Ne propustite