Čitavo naselje u strahu

Prateći gdje se zavukla zmija, našli više od 300 zmijskih jaja!

Objavljeno:12.07.2015 - 22:19
A A A Times Arial

Sjedio sam ispred kuće i odjednom vidio zmiju kako gmiže prema kući. Potjerao sam je, a ona je nestala prema kanalu. Pokušao sam vidjeti gdje se zavukla, pomakao sam kamen s mostića i zaprepastio se prizorom legla zmijskih jaja, kazao je Stanoja Lukić (32).

zmijska-jaja-2

Stanovnici slavonskobrodskog prigradskog naselja pored rijeke Save prestravljeni su otkako je njihov susjed pronašao leglo od čak 300 zmijskih jaja.
– Otkrili smo ovo zmijsko leglo, a vjerujem da takvih ima sigurno više od jednog. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da su se izlegle zmije. Morali bismo se odseliti odavde – kazao je Čedo Todorović (33).

Njegova majka Mira (49) je u strahu i ne može zamisliti da joj zmije gmižu oko kuće i po dvorištu, piše 24sata.hr.

– Ovdje su naša djeca koja se igraju oko kuće. Što da ih zmija napadne i ugrize? Njima se baš i ne može vjerovati – u strahu kaže ona.

Užasnuti stanovnici naselja odmah su u pomoć pozvali policiju, a s njima je stigao i zmijolovac Darko Karamazan iz Bebrine.

– To je leglo zmija bjelica. Inače, može narasti do dva metra i izgledom jako podsjeća na riđovku. Hrani se glodavcima, ali nije opasna za ljude jer nije otrovna. U svakom slučaju, bolje ju je ne dirati – rekao je Karamazan koji je jaja pokupio u najlonsku vreću. Nazvao je Društvo za zaštitu životinja iz Zagreba koje je zbrinulo leglo. Karamazanu ovo nije prva intervencija ove godine.

– Imao sam nekoliko poziva iz Osijeka, Đakova i Sl. Broda jer su ljudima zmije ušle u kuću. Na sreću, bile su bezopasne – kaže zmijolovac, koji je svoj zanat učio od predaka pa se zna nositi i s riđovkama, kojih ima u Slavoniji.

  
 
 
 

Sponsored by Luponmedia