" Bio sam svinja, a sada sam tigar, evo kako sam smršao čak 100 kila "

Zanimljivosti
" Bio sam svinja, a sada sam tigar, evo kako sam smršao čak 100 kila  "
Od nekadašnjih 197,6 kilograma, Vladimir danas ima 94,9, zbog čega može slobodno da se kaže da se “prepolovio”.

Kad biste upoznali Vladimira Lakića (43), pomislili biste “visok, zgodan čovjek, s džentlmenskim manirima”.

Na osnovu njegovog izgleda niikad ne biste pretpostavili da pre samo tri i po godine nije mogao da zakopča pantalone od ogromnog stomaka, jer mu je tjelesna težina bila blizu 200 kilograma.

Od nekadašnjih 197,6 kilograma, Vladimir danas ima 94,9, zbog čega može slobodno da se kaže da se “prepolovio”.

Vladimir u šali kaže za sebe da je “od svinje postao tigar”. Naravno, takav ekstremni preobražaj se nije dogodio preko noći, iako ga je jedan događaj natjerao da okrene novi list.

– Od kad znam za sebe bio sam buckast, ali sam oko tridesete godine postao zaista gojazan. Prije skoro četiri godine, kad sam bio najdeblji, jedan od najboljih drugara je pravio žurku za useljenje. Stan mu se nalazio na četvrtom spratu, a zgrada nije imala lift. Kad sam se popeo na odredište, organizam mi je kolabirao i nisam mogao da se povratim 20 minuta. Sutradan sam otišao kod poznanika koji drži mesaru da me izmjeri na stočnoj vagi i kad je kazaljka došla blizu 200 kilograma, samo mi je kvrcnulo: “Ovako više ne može” – priča ovaj “tigar”.

Nakon toga je proveo više od 500 sati na internetu, istražujući sve načine na koje mogu da se izgube kilogrami. Zapratio je većinu domaćih i stranih blogova, koji se bave ovom temom i znanje dopunio knjigom Novaka Đokovića,piše 24 sata.

– Ova knjiga mi je pokazala da je sve moguće ukoliko se dovoljno potrudiš. Odradio sam test intolerancije i počeo sam da primjenjujem glutensku dijetu, koja mi je dosta pomogla da ostvarim željene rezultate. Naravno, svako jutro sam vježbao, posldnjih godinu dana sam iz ishrane potpuno izbacio bijelo brašno, a od Nove godine nisam pojeo nijedan slatkiš. Slagaću vas ako kažem da ne upadam stalno u krizu – iskren je Vladimir.

Kako kaže, svakodnevno se bori sam sa sobom kad na kasi u prodvnici vidi gomilu slatkiša, a najteže mu pada što ne može da jede sestrinu gibanicu i strinine baklave, koje je nekad znao da pojede i cio pleh. I to samo za desert.

– Dok sam radio kao broker, gde sam po cio dan sjedeo ispred kompjutera i neprestano se stresirao, bilo mi je normalno da odem na dvije porcije gulaša, a dok čekam dag a spreme, pojedem dvije ili tri porcije pomfrita uz neizostavnu kola- kolu ili vino. Do šest popodne bih pojeo i grašak s celom kolenicom, a nakon toga dva bifteka. Za večeru bih skoknuo do omiljenog restorana na piletinu s karijem, a ako slučajno ogladnim prije spavanja, najopuštenije stučem dve porodične pice. I tako svaki dan. Bio sam pravi narkoman, zavistan od šećera i kompulsivnog prejedanja – priznaje Vladimir.

Poznanici koji ga dugo nisu vidjeli, danas ga na ulici ne prepoznaju, a zamislite kakve urnebesne reakcije imaju bivše djevojke kad ga sretnu.

 

Ne propustite