Obilazio ga dok je bio u bolnici

Schumijev prijatelj neutješan: Paralizovan je, a ima i problem s pamćenjem

Objavljeno:19.11.2014 - 23:51
A A A Times Arial

Jedan prijatelj Michaela Schumachera rekao je da je taj legendarni vozač Formule 1 paralizovan, u invalidskim kolicima, i da ne može govoriti, te da ima problema s pamćenjem.

Nekadašnji vozač Philipp Strepp je dobar prijatelj s porodicom Schumacher. On je 1989. godine pretrpio nesreću poslije koje je ostao kvadriplegičan, a o zdravstvenom stanju 45-godišnjeg Schumachera je pričao za francuski radio.

“Oporavlja se, ali je sve relativno. Jako je teško. Ne može govoriti, a paralizovan je i u invalidskim kolicima je, kao i ja. Ima problema s pamćenjem i govorom”, rekao je 59-godišnji Strepp, koji je obilazio Schumachera dok je bio u bolnici.

Michael Schumacher je 29. decembra prošle godine pretrpio nesreću na skijanju, poslije čega je mjesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu i iz Grenobla prebačen u Lozanu, piše Beta.

On je u toj nesreći pretrpio oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravlju jako su rijetke. Njegova menadžerka Sabine Kehm rekla je da je Strepp iznio “svoje mišljenje”, kao i da nije imao kontakt s porodicom.