Smjesu za kajganu i omlet pripremite noć prije sehura
Kome nije potrebno da uštedi nešto vremena ujutro prilikom sehura ili prilikom doručka bilo kojeg drugog, običnog dana? Dragocjene minute se brzo skupljaju, a jedna od najlakših stvari koju možete uraditi je-pripremiti smjesu za kajganu noć prije.
U zdjelu dodajte željenu količinu jaja te ostale sastojke po želji. Možete dodati so, biber, svježe ili sušene začine, nasjeckani paradajz ili bilo koje drugo povrće koje vam je pri ruci. Sve zajedno dobro umutite i pokrijte plastičnim ili bilo kojim drugim odgovarajućim poklopcem. Stavite u frižider do jutra. Kad ste spremni, zagrijte tavu sa uljem ili puterom i pripremite omlet ili kajganu. Da to uradite treba vam minut ili dva, a vrijeme dok se peče možete iskoristiti da pripremite neke druge stvari.
Pranje i sjeckanje začina i povrća oduzima vrijeme, pa zašto ne uštedjeti na vremenu i pripremiti sve noć prije? Zauzvrat, možda vam jutro bolje počne.