KORU OD OVE VOĆKE STE UVIJEK BACALI, ALI KAD OVO PROČITATE NEĆETE VIŠE: Lijek za mnoge bolesti, usporava starenje i izbjejuje zube!

Moda i ljepota
KORU OD OVE VOĆKE STE UVIJEK BACALI, ALI KAD OVO PROČITATE NEĆETE VIŠE: Lijek za mnoge bolesti, usporava starenje i izbjejuje zube!
.

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati njenu koru. Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. 

U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za uljepšavanje.

okcasca-banana-1024x576

Banana je voma zdrava i bogata je vlaknima, ali i njena kora je veoma korisna. Mi obično bacamo njenu koru, a Indijci je već mnogo godina koriste za razne svrhe.

Kora banane je dobra za kožu i uspješno tretira razne kožne bolesti. Utrljajte koru banane na kožu, djelovat će kao antioksidans, hidratizirat će je, ublažit će svrab, a i pomoći kod psorijaze. Koristi se unutrašnja strana kore.

pesma-muzika-slusalice

Obične, bezopasne bradavice možete otkloniti tako što ćete utrljajati sa unutrašnjom stranom kore banane.

bradavice

Ono što će vam se svidjeti, jeste da kao i kokosovo ulje, unutrašnja strana kore banane ima moć da na zdrav način izbijeli vaše zube. Samo njome dobro istrljajte zube, svaki dan barem 15 dana i primijetit ćete znatno poboljšanje.

zubi

Bolje je u svakom slučaju da više koristite prirodne preparate jer neće dovesti do štetnih posljedica kao upotreba raznih hemijskih preparata.

Novi.ba/Foto:Ilustracije
 

Ne propustite