ŠIRI SE POPUT VIRUSA: “FaceApp” zaradio MILION dolara za 10 dana!

Aktuelno
ŠIRI SE POPUT VIRUSA: “FaceApp” zaradio MILION dolara za 10 dana!
.

Prihodi su ostvareni uprkos upozorenjima američkih političara i njihovim apelima građanima da ne koriste ovu aplikaciju proizvedenu u Rusiji.

Aplikacija za modifikovanje selfija, "FaceApp", koja između ostalog ima funkciju da "ostari" osobu na fotografiji, zaradila je milion dolara za samo deset dana, prenio je američki biznis magazin "Forbs".

Naime, podaci te kompanije su pokazali da je od 9. do 19. jula aplikacija zaradila milion dolara, što je skoro 10 odsto od njenih dosadašnjih ukupnih prihoda, i da je preuzeta 6,5 miliona puta.

faceapp-620x350

Foto: Profimedia

Iako je broj Eplovih korisnika koji su preuzimali aplikaciju bio u pola manji od korisnika Androida (dva miliona u odnosu na 4,5 miliona), oni su najviše doprinijeli najnovijem prihodu kompanije.

Naime, filteri u aplikaciji su zapravo besplatni, ali korisnici moraju da plate da bi se otarasili reklama i vodenog žiga na svojim fotografijama i da bi dobili pristup dodatnim filterima.

Osnivač kompanije koja stoji iza aplikacije, Jaroslav Gončarov, odbio je da komentariše izveštaj "Forbsa".

U saopštenju kompanije se dodaje da ona ne "prodaje niti deli bilo kakve podatke korisnika sa trećim licima" niti da prenosi podatke svojih korisnika u Rusiju.

Novi.ba/Telegraf

Ne propustite