POJAČANA FREKVENCIJA VOZILA NA PUTEVIMA U BIH a na graničnim prijelazima kilometarske kolone

Bosna i Hercegovina
POJAČANA FREKVENCIJA VOZILA NA PUTEVIMA U BIH a na graničnim prijelazima kilometarske kolone
.

Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima očekuje se na putevima u našoj zemlji, a posebno u gradskim centrima.

radovi-na-putu-brcko1

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

saobracajna-policija-sarajevo-kontrola

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minut, saopćava BIHAMK.

granica

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

cesta

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste i prevesti ga do najbližeg servisa na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara. Vozila koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima: garaža – parking, dvorište i sl.  nemaju pravo na besplatne usluge pomoći na cesti. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski (u zoni odgovornosti Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Donji i Gornji Vakuf), Hercegovačko-neretvanski (u zoni odgovornosti Konjic, Jabanica, Prozor-Rama i grad Mostar) i Sarajevski.
 

Ne propustite