PRIVREDNI PAD NJEMAČKE: Ovakvo stanje privrede se očekuje u narednih nekoliko godina!

Svijet
PRIVREDNI PAD NJEMAČKE: Ovakvo stanje privrede se očekuje u narednih nekoliko godina!
POLOVINA Nijemaca očekuje da će se u sljedećim godinama stanje u privredi pogoršati, pokazalo je novo istraživanje koje su naručile televizijske stanice RTL i n-tv.

POLOVINA Nijemaca očekuje da će se u sljedećim godinama stanje u privredi pogoršati, pokazalo je novo istraživanje koje su naručile televizijske stanice RTL i n-tv.

Samo 14 posto Nijemaca očekuje oporavak u privredi u sljedećih nekoliko godina, dok 34 posto očekuje da će situacija ostati nepromijenjena, pokazalo je istraživanje.

medicinari

Foto:Profimedia

Istraživanje ukazuje na znatne razlike između pojedinih njemačkih saveznih država, a najoptimističniji su bili stanovnici Saske i Tiringije.

U Saskoj oporavak očekuje 30 posto anketiranih, a 26 posto ih očekuje privredni pad. U Tiringiji pak rast u privredi očekuje 29 posto.

U ostatku Njemačke ispitanici su iskazali manji optimizam; u Saarlandu ih čak 64 posto očekuje pogoršanje u privredi, a slično raspoloženje bilježi i ostatak zemlje.

Istraživanje je provedeno između 25. juna i 11. jula, na uzorku od 500 ispitanih iz svake savezne države, osim iz Bremena koji nije obuhvaćen istraživanjem.

Novi.ba/Informer

Ne propustite