KO JE UPRAVU? Iran tvrdi kako će uskoro "pred cijelim svijetom" objaviti snimku koja dokazuje kako SAD nije srušio njihov dron

Aktuelno
KO JE UPRAVU? Iran tvrdi kako će uskoro "pred cijelim svijetom" objaviti snimku koja dokazuje kako SAD nije srušio njihov dron
.

Iranska revolucionarna garda (IRGC) poručila je kako će uskoro objaviti video snimke američkog ratnog broda USS Boxer koje će dokazati kako američke snage nisu srušile nikakav iranski dron, kako je sinoć tvrdio Donald Trump. Iz IRGC-a navode kako će objaviti snimku koju je napravio navodno srušeni dron koji se nakon obavljene misije uspješno vratio u iransku bazu, piše "Advance.hr".

"Snimku uskoro objavljujemo, na njoj je USS Boxer, američki brod koji je, prema Trumpu, srušio naš dron. Pokazat ćemo cijelom svijetu da je ta tvrdnja zapravo laž", navodi se u izjavi IRGC-a.

Ističu kako će snimka pokazati scene prije i nakon vremena navodnog rušenja drona kao i povratak drona u bazu.

Ukoliko se zaista ispostavi da je Iran u pravu bit će to poprilično neugodna situacija po SAD koji je pak izgubio svoj dron kojeg su im Iranci srušili prošlog mjeseca. Da bi se otkrilo što se stvarno dogodilo tijekom jučerašnjeg dana kod Hormuškog tjesnaca, netko će morati objaviti konkretne dokaze, ili Iran ili SAD, a Iranci tvrde kako objavu upravo pripremaju.

Ne propustite