STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Nakon uviđaja utvrđeno - POGINUO POZNATI BOSANAC!

Aktuelno
STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Nakon uviđaja utvrđeno - POGINUO POZNATI BOSANAC!
.

Vozač automobila registarskih oznaka BiH poginuo je u sredu u sudaru s kamionom u Ličkom Petrovom selu na Plitvičkom putu

Saobraćajna nesreća se dogodila u 11.35 časova, a uzrok nesreće trebalo bi da bude poznat nakon uviđaja. U nesreći je poginuo Anis Smajić.

Anis Smajić je rođen 12. juna 1993. godine u Bihaću, gdje je proveo djetinjstvo i završio osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umjetnosti već u osnovnoj školi primijećuje njegova nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom bilježi i prve uspjehe, a zatim upisuje srednju umjetničku školu (2008) te nastavlja sa usavršavanjem.

Krajem 2012. godine pseudonimom Anik Dub stupa na Street Art scenu kroz graffite i taggove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda. Street Art umjetnost – pogotovo "3D art" stvara mu direktan kontakt sa publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesovanje medija i njegova umjetnost izlazi iz sjene.

01e593e54bf4c7a86e8b

(foto: Printscreen)

Razni festivali, kampovi i izložbe doprinijeli su u formiranju kako ličnosti tako i "umjetničkog rukopisa".

Pored klasičnih medija u srednjoj umjetničkoj školi sam kreće u istraživanja "drugih" materijala i s tim na poseban način prezentuje cjelokupan umjetnički rad.

Pod terminom "drugih" ili moderniji medij razvija rad u tehnikama airbrush, tattooart, murali, dizajn, marketing, performans, portreti kasnije karikature...

Ne propustite