Zaključci sa sastanka predstavnika Aluminija s Draganom Čovićem

Bosna i Hercegovina
Zaključci sa sastanka predstavnika Aluminija s Draganom Čovićem
.

Predsjednik Skupštine sindikata Aluminija Pero Bebek kazao je danas nakon sastanka predstavnika Uprave, Nadzornoga odbora i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija sa Draganom Čovićem, da se na ovom događaju raspravljalo o tome da svih 900 djelatnika bude vraćeno na posao.

On je kazao da slijedi analiza anoda uz napomenu da bi se ljevaonica mogla vrlo brzo osposobiti.

''Ovo je naš drugi sastanak i dogovor je da sastanaka bude više i češće. Raspravljalo se o tome da se vrati svih 900 djelatnika na posao. Ljevaonica je broj jedan, ona bi se jako brzo mogla osposobiti. Rade se analize za anode. Ti kalupi se mogu mijenjati prema tim elektrolizama koje žele da ih kupe. Uz analizu anoda doći će do čišćenja dijelova elektrolize. To je srž današnjeg sastanka. Sigurno je za ljevaonicu da ona može brzo početi raditi uz nešto struje. O sredstvima nismo raspravljali. Radi se o jako maloj količini struje'', ispričao je Bebek.

Podsjećamo, nakon isključenja električne energije Aluminiju, potpuno je uništeno oko 170 elektrolitskih ćelija i već sada se može govoriti o novih stotinjak ili više miliona maraka štete i najmanje dvije godine do ponovne uspostave rada u preduzeću

Čović se poslije sastanka nije oglašavao.
 

Ne propustite