MOSTAR

Fadil Novalić o Aluminiju: Neumoljivost ekonomije nad politikom

Objavljeno:12.07.2019 - 15:56
A A A Times Arial

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ocijenio je danas da je prestanak rada mostarskog Aluminija neumoljivost ekonomije nad politikom, ističući da je to prevashodno ekonomsko pitanje koje može biti riješeno samo ekonomskim mjerama.

Novalić je izrazio žaljenje što je kompanija došla u takvu situaciju, prije svega zbog stanja na svjetskom tržištu aluminijuma koje je u ovom trenutku izrazito nepovoljno za ovo privredno društvo, ali i evidentnih nedostataka u upravljanju unutar "Aluminija", saopšteno je Vlade FBiH.

Novalić je, tokom oproštajne posjete ambasadora Njemačke u BiH Kristijane Homan u Sarajevu, istakao značaj dobrih odnosa dvije zemlje, posebno na planu spoljnotrgovinske razmjene i njemačkih investicija u privredu BiH.

Homanova je istakla da će BiH kao i do sada, imati podršku Njemačke na putu ka EU. Sagovornici su se saglasili da bez bržeg razvoja ekonomije nema ni napretka, političke i svake druge stabilnosti, zaustavljanja odlaska mladih ljudi, kao ni jačanja vladavine prava.

Oni su istakli i da su jačanje vladavine prava i stvaranje primamljivijeg poslovnog ambijenta uslovi bez kojih se neće moći ići naprijed u razvoju domaćeg tržišta i ekonomije, piše "Srna".

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!