NAKON BOLESTI

U Bihaću u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković

Objavljeno:12.07.2019 - 15:22
A A A Times Arial

Foto: FENA

U Bihaću je nakon kratke i teške bolesti u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković. Novinarstvom se bavio od 1984. godine kada je radio u listu "Oslobođenje", a od 1987. do 2015. godine, koje je otišao u penziju, radio je za RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1.

Dobitnik je najvišeg novinarskog priznanja u BiH – nagrade "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o ljudskim pravima i razvoj društveno odgovornog novinarstva i doprinos u izgradnji BiH, zatim promociji ljudskih prava, empatiji i senzibiliziranju javnosti za istinske civilizacijske vrijednosti.

Pored toga dobitnik je Plakete Unije za održivi povratak i integracije BiH za nesebičan dugogodišnji doprinos i podršku izbjeglicama i raseljenim licima, provođenju Aneksa VII Dejtonskog mirovnog ugovora, a ove godine dobio je i najviše priznanje Grada Bihaća, Povelja "26. februar", piše "Fena".

Dženaza će biti klanjana sutra, 13. jula, na mezarju Humci iza ikindije namaza, a komemorativna sjednica bit će održana u 11 sati u Kulturnom centru u Bihaću.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!