OLUJA DIVLJA, AUTIMA BLOKIRALI AUTOPUT, OD TUČE SE SAKRILI POD TUNELE I NADVOŽNJAKE: U regionu zbog nevremena haos, ali to je TEK POČETAK!

Region
OLUJA DIVLJA, AUTIMA BLOKIRALI AUTOPUT, OD TUČE SE SAKRILI POD TUNELE I NADVOŽNJAKE: U regionu zbog nevremena haos, ali to je TEK POČETAK!
.

Širom Hrvatske danas poslijepodne stiglo je veliko pogoršanje vremena koje sa sobom donosi i značajno zahlađenje, javlja Index.hr.

Zbog toga su upozorenje izdali i Meteoalarm i ESTOFEX, koji je za najveći dio Hrvatske izdao najveće, upozorenje trećeg stupnja.

Oluje u Rijeci, Kvarneru, Istri, Gorskom kotaru, Zagrebu, Slavoniji...

Oluja koja je najavljena već je počela u popodnevnim satima i najprije je zahvatila Kvarner, a potom i Rijeku. Na području Rijeke je padala tuča.

Radio Rijeka javlja da je u roku od samo deset minuta, između 12:20 i 12:30 sati, u Rijeci temperatura pala za 8°C. U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat, pa stvarno govorimo o neveri.

U isto vrijeme, u Klani je palo 35 litara kiše. Već pola sata kasnije počelo se razvedravati, tako da je u Rijeci u 14 sati izmjereno 18°C, a na otocima se moglo kupati uz temperature zraka od blizu 30°C.

Prema izvještaju HAK-a, u Gorskom kotaru uz kišu povremeno pada i tuča. Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Portal istramet javlja kako su se, usprkos velikoj opasnosti, a sve kako bi zaštitili svoje automobile od tuče, brojni vozači zaustavljali ispod nadvožnjaka u potpunosti blokirajući autocestu. Pritom nije pušten prolaz čak ni za vozila hitnih službi. Neki su vozači blokirali i tunele.

nevrijeme-zeljko-mesec

(Foto: Željko Mesec)

Automobili su se zaustavljali na autocesti kod Okučana.

5bdd5512-0ff0-4466-835e-7b6a0a0a0a67-kuca-prozori-690x480

(Foto: Printscreen)

Ne propustite