ZAPEČAĆEN OBJEKAT TURISTIČKE ZAJEDNICE KS, NAJAVLJENA KRIVIČNA PRIJAVA

Bosna i Hercegovina
ZAPEČAĆEN OBJEKAT TURISTIČKE ZAJEDNICE KS, NAJAVLJENA KRIVIČNA PRIJAVA
.
ZAPEČAĆEN OBJEKAT TURISTIČKE ZAJEDNICE KS, NAJAVLJENA KRIVIČNA PRIJAVA
 
Službenici Porezne uprave Federacije BiH zapečatili su objekat Turističke zajednice Kantona Sarajevo u Hadžićima u ulici Hadželi 21, a kao razlog je navedeno nedostatak potrebne dokumentacije i dozvole. 
 
 
 
Predsjednik TZ Kantona Sarajevo Nermin Muzur je kazao da sve što funkcioniše se pokušava blokirati, te naglasio da je objekat zapečačen nelegalno i po narudžbi.
 
 
porezna-uprava-fbih-1
 
- Inspektorica Porezne uprave je došla i pred svim radnicima potvrdila da je došla po narudžbi da zapečati objekat. Tražili su posebno odobrenje za rad za tu kancelariju koja je tu od 1998. godine, a jedan dio se koristi kao info punkt, a drugi kao skladište - rekao je Muzur. 
 
On ističe da Turistička zajednica ima svoj ID broj i rješenje iz suda za obavljanje djelatnosti, kao što ima i ispostava Porezne uprave FBiH u Kantonu Sarajevo. 
 
- To smo im i pokazali, a ona je tražila posebno za tu kancelariju. Odmah sutra sam otišao u Federalnu poreznu upravu, ispostava Kanton Sarajevo, u kojoj nisu mogli da vjeruju šta je njihova kolegica tražila i šta je uradila. Da stvar bude još apsurdnija, Porezna uprava FBiH, ispostava KS, ima kancelarije na više lokacija i naravno ima samo jedan ID broj i jedno odobrenje za rad, odnosno jedno rješenje upisano u sudski registar - dodao je on.
 
screen-shot-07-06-19-at-08-45-pm
 
 
Muzur je istakao da je predata žalba, a protiv inspektorice i nalogodavaca će biti pokrenuta krivična prijava za zloupotrebu položaja, piše Klix. 
 
Iz Porezne uprave FBiH danas nismo mogli dobiti objašnjenje s obzirom da je subota neradni dan u ovoj instituciji. 
 
Zatvaranje objekta dolazi u trenutku kada se u Kantonu Sarajevo očekuje vrhunac turističke sezone tokom ljetnog perioda. 

Ne propustite