GRAD LJUBAVI: U OVOM BH. GRADU 20 VJENČANJA DNEVNO

Bosna i Hercegovina
GRAD LJUBAVI: U OVOM BH. GRADU 20 VJENČANJA DNEVNO
.

U Banjoj Luci se u ljetnim mjesecima u toku jednog dana obavi više od 20 vjenčanja pred gradskim matičarima, podaci su banjalučkog Odjeljenja za opću upravu. 

banja-luka

 

Napominju da je dinamika zaključenja brakova najveća u ljetnim mjesecima. Kada je u pitanju prva polovina ove godine, pred gradskim matičarima zaključeno je 270 brakova, od kojih 233 u prostoru Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci. 

U mjesnim kancelarijama, u istom periodu, zaključeno je 129 brakova. Iz Odjeljenja za opću upravu navode da se mnogo veći broj vjenčanja pred gradskim matičarima obavlja u gradskoj sali za vjenčanja nego u svadbenim salonima. 

5-vjencanje-par

- O tome najbolje govori podatak da je u 2018. godini zaključeno ukupno 709 vjenčanja pred matičarima za uže područje grada, od čega je 607 obavljeno u prostoru Muzeja savremene umjetnosti – kažu u nadležnom odjeljenju i dodaju da je, u istom periodu, u mjesnim kancelarijama Grada Banje Luke zaključen 381 brak, prenosi Avaz. 

Gradska sala za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti je u potpunosti renovirana, nabavljen je novi namještaj i postavljena pozadina za vjenčanja s motivom grada. 

Ne propustite