VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra u BiH

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra u BiH
.

U našoj zemlji danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 16 stupnjeva, Ivan Sedlo 26, Sokolac 27, Bugojno i Srebrenica 30, Livno, Neum, Sarajevo i Tuzla 31, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Bileća, Doboj i Zvornik 32, Bihać, Brčko, Drvar, Zenica i Bijeljina 33, Grude i Banja Luka 34, Trebinje 35, Mostar i Stolac 36 stupnjeva.

Sutra u Bosni, u jutarnjim satima, umjereno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano. U jutarnjim satima, ponegdje u Bosni i sa kišom. U ostatku dana bez padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu od 28 do 33 stupnja. 

U Sarajevu prije podne umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Tokom dana, razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dneva oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Ne propustite