PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH

"RS će formirati žandarmeriju, ali ne i centre za migrante"

Objavljeno:25.06.2019 - 23:46
A A A Times Arial

Foto: N1

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska formirati žandarmeriju da bi svojim građanima obezbijedila sigurnost, te da u RS neće biti formirani centri za smještaj migranata.

"Republika Srpska neće primiti migrante i formirati centre za njih, niti će joj neko nametnuti da to mora uraditi. Mi ne radimo ništa spekulativno, samo želimo da osiguramo bezbjednost Republike Srpske", rekao je Dodik na konferenciji za novinare. 

Prema njegovim riječima, formiranje centara za migrante nije doprinos bezbjednosti Republike Srpske i zato ih neće tamo biti. 

"A da bismo sproveli tu odluku, formiraćemo strukture bezbjednosti koje mogu to da sprovedu", pojasnio je Dodik. 

On je istakao da bi rezervni sastav policije mogao biti koristan u smislu da se angažuje shodno nekim ad hok situacijama, kao što je migrantska kriza. 

"Međutim, napravila se atmosfera da je Republika Srpska mjesto koje se kao militarizuje, što nije tačno. Ja sam za demilitarizaciju i da ostanu određene policijske snage", rekao je Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH, piše "Srna".

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!