Macron se zahvalio Dodiku za podršku nakon požara u katedrali Notre Dame

Aktuelno
Macron se zahvalio Dodiku za podršku nakon požara u katedrali Notre Dame
.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron zahvalio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za poruku solidarnosti koju je poslao nakon požara u katedrali Notre Dame u Parizu.

"Znam da je požar, koji se dogodio 15. aprila, izazvao izuzetne emocije u BiH, kao i u Francuskoj u skladu sa simbolom koji predstavlja Notre Dam za hrišćane i našu zajedničku evropsku kulturu", istakao je Macron u pismu zahvalnosti upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH. 

Macron je naglasio da je njihova ambicija da za pet godina obnove Notre Dama, piše "Srna".

On je dodao da su tokom svoje historije gradili gradove, luke, crkve, i da ih je mnogo gorjelo ili je uništeno ratovima, revolucijama ili greškom ljudi, ali su svaki put obnovljeni.

"Zahvaljujući ponovo za poruku solidarnosti i podrške, upućujem Vam izraze izuzetnog poštovanja", naglasio je Macron u pismu Dodiku. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je dan nakon požara u katedrali Notre Dame, 16. aprila, uputio pismo podrške predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i francuskom narodu. Dodik je ocijenio da je Notre Dame jedan od najvažnijih simbola evropske kulture i predstavlja prvorazrednu vrijednost.

Ne propustite