Poslanici odbili incijativu da Dan pobjede nad fašizmom bude neradni u FBiH

Aktuelno
Poslanici odbili incijativu da Dan pobjede nad fašizmom bude neradni u FBiH
.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nisu prihvatili inicijativu da 9. maj, kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, bude proglašen neradnim u ovom entitetu.

Prihvaćena je inicijativa poslanika DF-a Dževada Adžema da se sagleda ko je odgovoran što je iz budžeta FBiH plaćeno 9,5 miliona KM penala zato što nisu realizovana 22 projekta iz Programa javnih investicija, prenosi Srna. 

Na današnjoj sjednici trebalo bi da bude razmotren prijedlog da Unsko-sanski kanton, dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda, koju je predložio poslanik SDA Hamdija Abdić. 

Iz Naše stranke su najavili da neće podržati izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda kojima bi se Unsko-sanskom kantonu dalo malo više novca dok traje migrantska kriza. 

Govoreći o izmjenama tog zakona, poslanik SDP-a Senaid Begić naveo je da se izmjena zakona ne može odnositi na jedan grad ili regiju, te dodao da su promjene ovog zakona potrebne jer je on i bio donesen kao privremeno rješenje, ali ne na ovakav način. 

Poslanici nisu prihvatili ni da se utvrdi mogućnost da Ministarstvo kulture i sporta FBiH bude preimenovano u ministarstvo kulture, sporta i mladih.

 

Ne propustite