Nadal: Đoković je fantastičan igrač

Ostali sportovi
Nadal: Đoković je fantastičan igrač
Španski teniser Rafael Nadal kazao je danas da je Novak Đoković svojim kvalitetima zaslužio status najboljeg igrača svijeta.

"Novak je fantastičan igrač. Zaslužuje mjesto broj jedan i zbog činjenice da dugo nije imao nikakvu povredu, što je za jednog igrača od velike važnosti", rekao je Nadal.

Najbolji srpski teniser koji je osvojio završni Masters u Londonu, pošto mu je u finalu Rodžer Federer predao meč bez borbe, završio je godinu na prvom mjestu, treći put u četiri godine. Španski teniser koji je propustio završnicu u Londonu zbog operacije slijepog crijeva nada se da će ga povrede zaobići naredne sezone. Nadal planira da započne treninge u decembru, kada će startovati pripreme za odbranu titule na ATP turniru u Dohi u januaru.

"Nije ovo bila laka godina, naročito njena druga polovina, ali to je dio mog života i karijere i to prihvatam kao tako", rekao je Nadal u intervjuu Rojtersu.

Nadal je probleme sa povredama prvi put imao u januaru ove godine, kada  je zbog bolova u leđima poražen u finalu Austraijen opena od Stanisalasa Vavrinke. Nadal je uspio na vrijeme da se oporavi za Rolan Garos na kojem je osvojio devetu titulu šampiona Otvorenog prvenstva Francuske u karijeri pobjedom nad Đokovićem u finalu.

Ipak, Nadallovi problemi sa povredama nastavljeni su na Vimbldonu kada je izgubio u četvrtom kolu od tinejdžera iz Australije Nika Kirgiosa, prije nego što ga je povreda ručnog zgloba naterala da odustane od US Opena.

Ne propustite