BLOKADA GRADSKE DOPONIJE

Gorjelo smeće na više lokacija u Mostaru

Objavljeno:18.06.2019 - 09:08
A A A Times Arial

Foto: Fena

U posljednja 24 sata na više lokacija u Mostaru gorio je otpad koji se ne odvozi više dana zbog blokade gradske deponije "Uborak". 

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite HNK, smeće je gorjelo na četiri lokacije, u ulici Kralja Tomislava, u Kolodvorskoj ulici te u ulici Kralja Zvonimira, kao i u mostarskim naseljima Bijeli Brijeg, Dračevice i Rodoč.

Inače, skupina mještana sjevernog dijela Mostara okupljena oko neformalne grupe građana "Jer nas se tiče" već deveti dan drži u blokadi mostarsko gradsko odlagalište.

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi deponije je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju, prenosi Fena. 

Od početka blokade gradske deponije mostarska komunalna poduzeća ne odvoze otpad pa su kontejneri u cijelom gradu pretrpani smećem.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!