Građani nastavljaju sa blokadom deponije, ne prihvataju rješenje gradske vlasti

Objavljeno:17.06.2019 - 19:59
A A A Times Arial

Foto: N1

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnici mještana nastanjenih oko područja deponije Uborak na sastanku u ponedjeljak u Mostaru nisu postigli konkretan dogovor oko deblokade deponije koja je blokirana već osmi dan zbog čega je Mostar zatrpan smećem i prijeti mu ekološka katastrofa.

Zaključci sa sastanka predlažu da se na deponiju ne odlaže sumnjiv otpad, otpad animalnog i medicinskog porijekla kao i da se pokrene inicijativa pronalaženja drugog mjesta na području Mostara gdje bi se odlagao otpad, prenosi Fena. 

Omer Hujdur, član grupe građana nakon sastanka s mostarskim gradonačelnikom kazao je kako su razmatrali sve njihove zahtjeve, no stanovnici nisu pristali na ponuđeni dogovor.

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi deponije je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju, a to Grad ni na današnjem sastanku nije ponudio.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!